Cara Menambah Pelaburan ASB Melalui Sistem Online Myasnb

Cara Menambah Pelaburan ASB Melalui Sistem Online Myasnb

Semalam saya berhajat nak pergi Bank salah satu agen untuk ASB untuk menambah sedikit pelaburan ASB. Sebelum pergi macam biasa saya akan text kawan saya yang kerja kat bank ni, samada sistem ASB ok ke tak. Ye la..kekadang bila dah sampai bank, sistem ASB down pula. Lebih kurang setengah jam kemudian baru kawan saya reply, dia kata dia cuti la pula.

Jadi saya  batalkan la hasrat nak pergi bank. Hari ni, saya tergerak pula nak cuba Myasnb, mana tahu boleh transfer melalui online banking jer. Sebelum ASB menukar atau menaik taraf sistem mereka, memang ada juga buat online transfer, tapi semenjak ASB memperkenalkan online sistem baru iaitu Myasnb, belum pernah cuba lagi. Sistem yang lama dulu, kalau buat online transfer hanya selepas beberapa hari baru transaction dapat direkodkan di dalam buku ASB. So hari ni saya cubalah untuk tambah pelaburan melalui Myasnb. Fuhhh..ternyata sistemnya sangat fantastic dan sangat efektif. Bukan saja dari segi platform online yang sudah baru, malah segala transaction melalaui Myasnb diupdate secara instant atau serta merta.

Artikel berkaitan: Cara untuk daftar dan aktifkan Myasnb online

Jika sebelum ini anda hanya berurusan di bank atau agen ASB yang lain, mungkin sudah tiba masanya untuk anda juga memanfaatkan sistem Myasnb ni, bukan sahaja menjimatkan masa anda, malah ia sangat efisien. Saya sempat ambil screenshot semua prosess untuk menambah pelaburan melalui Myasnb, semoga ianya dapat membantu rakan-rakan yang lain. Dengan adanya sistem online ni, so semakin senang untuk tambah pelaburan.Takda alasan untuk tidak mula menambah pelaburan di ASB dengan sistem Myasnb.

Cara Menambah Pelaburan ASB Melalui Sistem Online Myasnb

Langkah (1)

Langkah (2)

Myasnb

Langkah (3)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (4)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (5)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (6)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (7)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (8)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (9)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (10)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (11)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (12) – Ini step menggunakan bayaran melalui Maybank, jika anda guna bank lain tak jauh bezanya kot

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (13)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (14)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (15)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (16)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (17)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (18)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (19)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Langkah (20)

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Cara Menyemak Urusniaga Myasnb

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Contoh Receipt Transaksi Penambahan Pelaburan ASB Melalui Myasnb

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Contoh Emel pengesahan transaksi penambahan pelaburan ASB melalui Myasnb

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Contoh pengesahan emel transaksi bayaran ASB melalui FPX

Cara Menambah Pelaburan ASB melalui Myasnb

Mudah saja kan? Base on my real experience, process transaksi penambahan pelaburan ASB melalui sistem online Myasnb ini sangat mudah dan cepat. Bergantung dengan kelajuan internet anda, ia boleh selesai kurang daripada 5 minit.

So apa tunggu lagi, jom melabur dalam ASB. Kalau tak dapat simpan banyak, RM10 sebulan pun menyimpan juga namanya kan. Dengan adanya sistem online Myasnb ni, takda masalah atau istilah malu nak simpan RM10 sebulan kan..hehe. Kalau macam dulu segan juga nak pergi kaunter ASB kalau setakat nak simpan RM10. Kang lama pula cashier tu jeling..jangan-jangan dalam hati dia kata “membusykan I jer budak ni”

Ok jangan lupa share dengan rakan-rakan ya. Jom kita belajar menabung sikit-sikit, lama-lama jadi bukit kan. Kita harus mencontohi orang yang sudah lama menabung dari kecil, bila dah pencen nanti mana tahu boleh beli cin….opps 🙂 membeli cinta sempena Valentine Day’s

Download FREE HSE Report Tempate
Enter your email address and click on Download Now button.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else
Close Menu