8 Aktiviti Terbaik Untuk Dilakukan Di Bangkok Bersama Anak Anda

Belum pasti lagi nak pergi cuti kat mana bersama anak anda? Jika anda belum ada idea, kami kongsikan 8 aktiviti terbaik yang anda boleh lakukan ketika berkunjung ke Bangkok bersama anak anda.

Tidak ramai yang tahu bahawa Bangkok boleh menjadi destinasi yang menyeronokkan untuk keluarga lebih-lebih lagi jika anda mempunyai anak yang masih kecil. Bangkok mempunyai banyak tarikan mesra kanak-kanak yang akan memberi anda sekeluarga pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Bagi mereka yang merancang perjalanan ke Bangkok bersama anak-anak, berikut adalah perkara terbaik untuk dilakukan di Bangkok bersama anak anda.

Jangan lupa baca tips menarik untuk Fantasea Phuket Thailand

Ketahui Rahsia Bagaimana Untuk Untuk Dapatkan Tiket Penerbangan & Hotel Murah DISINI

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak Safari World Bangkok

Safari Wold merupakan salah satu tempat di mana anak anda dapat melihat haiwan liar secara dekat, malah mereka boleh berinteraksi secara lansung seperti menyentuh haiwan, mengambil gambar bersama haiwan liar serta menonton pertunjukan yang ada di Safari World.

Safari World Bangkok

Safari World merupaklan kawasan yang luas serta berkonsepkan zoo terbuka di mana anda boleh memandu menggunakan kereta. Selain itu terdapat juga zoo tradisional menempatkan haiwan yang pasti menyeronokkan anak anda.

Untuk menjimatkan masa serta wang anda, kami menyesyorkan anda untuk mendapatkan tiket diskaun disini. Klik disini untuk melihat harga terbaik yang ada.

Dapatkan Tiket Diskaun Dunia Safari anda di sini! 

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak  Dream World Bangkok

Dream World Thailand

Dream World mempunyai banyak tarikan untuk semua peringkat umur. Kanak-kanak yang lebih berusia pasti seronok menikmati tunggangan mendebarkan seperti Viking, Badai, dan Karpet Terbang. Juga ada tunggangan untuk kanak-kanak yang lebih kecil, seperti bot bumper dan kereta api persiaran.

Selain itu Dream World juga mempunyai kawasan permainan dalaman yang dipanggil Snow Town, anak anda pasti seronok kerana didalam sini juga terdapat salji. Kanak-kanak boleh menaiki kereta bawah tanah atau membina orang dari salji. Siapa sangka bahawa anda boleh bermain dengan salji di Bangkok!

Pastikan anda tidak lupa untuk menempah tiket dengan harga diskaun di sini untuk menjimatkan masa dan wang anda.Semak di sini

Dapatkan tiket Discount World Dream anda di sini! 

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak  Madame Tussauds Bangkok

Madam Tussauds

Siapa sangka Muzium Madame Tussauds yang terkenal di London juga ada cawangan di Bangkok!Madame Tussauds Bangkok penuh dengan tokoh lilin yang mewakili selebriti paling terkenal, seperti Albert Einstein, Presiden Obama, Ratu England, Vin Diesel, Cristiano Ronaldo, Serena Williams, dan David Beckham.

Bukan sahaja kanak-kanak malah orang dewasa juga pasti akan teruja ketika berada disana bersama dengan tokoh lilin ini. Jika sebelum ini anda hanya berangan nak ambil gambar dengan selebriti terkenal, inilah masanya apa tunggu lagi.

Penting:

Jika anda bercadang untuk melawat kedua-dua tempat ini iatu SEA LIFE Bangkok Ocean World dan Madame Tussauds Lilin Museum, pastikan anda membeli tiket combo. Ini biasanya menjimatkan sedikit wang untuk kemasukan ke kedua-dua tempat tarikan tersebut.

Tempah tiket diskaun Madame Tussauds anda di sini!

Book Madame Tussauds & SEA LIFE Bangkok Ocean World combo tickets here! 

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak  SEA LIFE Bangkok Ocean World

Sea Life Bangkok

SEA LIFE Bangkok Ocean World menempatkan 30,000 makhluk yang menarik dari seluruh dunia dan diletakkan di beberapa zon berbeza, masing-masing mewakili pengalaman akuatik yang unik.

Terletak di pusat membeli-belah Siam Paragon yang terkenal di tengah-tengah Bangkok, akuarium menakjubkan ini menawarkan pengalaman bawah laut yang mendalam untuk anak-anak anda. Bukan sahaja anda boleh meneroka habitat makhluk-makhluk bawah air ini, tetapi anak-anak juga boleh mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti yang menarik seperti bahagian bawah kaca, bot makanan laut bahkan berjalan di bawah air.

Jika anda sedang mencari tiket diskaun SEA LIFE Bangkok Ocean World, jangan risau anda boleh tempah dilihat disini:

Book SEA LIFE Bangkok Ocean World Discount Ticket here! 

Book Madame Tussauds & SEA LIFE Bangkok Ocean World combo tickets here! 

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak  Dinosaur Planet Bangkok

Dinosaur Planet Bangkok

Dinasour Planet adalah taman hiburan bertemakan Jurassic dengan replika dinosaur bersaiz sebenar dan serta aktiviti pembelajaran yang menyeronokkan. Ia sangat mudah untuk sampai ke sana kerana ia terletak di tengah-tengah pusat bandar Bangkok. Jika anak-anak anda peminat dinosaur, mereka pasti sangat teruja dan akan meninggalkan kenangan yang indah bagi anak anda.

Taman hiburan yang unik ini dibahagikan kepada beberapa zon dengan pertunjukan secara langsung, dan permainan yang dibintangi oleh dinosaur udara, tanah, dan dinosaur laut.

Salah satu pengembaraan yang paling popular di taman tema ini ialah Raptor X-treme. Ia adalah sejenis pengalaman “Escape Room” dengan penuh tema dinosaur.

Jika Raptor X-treme tidak sesuai untuk anak kecil anda, mereka boleh menuju ke Dino Farm yang lebih mesra kanak-kanak untuk menjadi seorang ahli arkeologi selama sehari dengan mencari fosil dalam buasir pasir. Kanak-kanak juga boleh melompat ke robot triceratops untuk menaiki litar.

Untuk sedikit lagi pengalaman pembelajaran, pergi ke Daerah Dinosaur di mana anda dan keluarga anda boleh belajar tentang fosil, telur dinosaurus, dan sejarah dinosaur.

Dapatkan 44% OFFER tiket Dinosaur Planet Bangkok di sini! 

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak  Kidzania Bangkok

KidZania Bangkok

KidZania Bangkok terletak dalam Siam Paragon (bangunan yang sama dengan SEA LIFE Bangkok Ocean World). KidZania adalah pusat rangkaian pembelajaran global di mana kanak-kanak memasuki bandar yang dibuat untuk mereka mencuba pelbagai jenis pekerjaan dan mendapatkan wang. Ia pada asasnya beperanan untuk membantu kanak-kanak mengenalpasti minat dan bakat mereka.

Di KidZania, kanak-kanak boleh berpura-pura menjadi orang dewasa selama sehari dengan melakukan pelbagai pekerjaan dan mendapatkan wang dalam proses tersebut. Kanak-kanak boleh menjadi anggota bomba, pegawai polis, doktor gigi, juruterbang, chef, dan banyak lagi! Bahagian yang terbaik adalah mereka dibayar untuk semua aktiviti ini dan dapat belajar tentang kewangan serta kemahiran sosial, kerjasama, dan penghormatan. Ini adalah pasti pengalaman yang menggembirakan bukan sahaja untuk kanak-kanak, tetapi seluruh keluarga!

Dapatkan Tiket Diskaun Kidzania Bangkok untuk anak-anak anda di sini!

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan kanak-kanak  Art in Paradise Bangkok

Art in Paradise Bangkok

Art In Paradise adalah galeri seni ilusi optik 3D. Galeri ini mempunyai lebih daripada 100 keping karya seni dalam 6 zon dengan tema yang berbeza: Fantasi, Klasik, Alam, Akuarium & Safari, Moden, dan Seni Media.

Anda dan anak-anak anda akan mengambil bahagian dalam banyak adegan seni interaktif. Cuba untuk mencari yang terbaik untuk setiap adegan. Pada kebanyakan lukisan, mereka meletakkan anak panah untuk menunjukkan sudut yang terbaik dan bergambar. Pastikan anda mempunyai storage yang cukup untuk telefon anda, kerana anda akan mengambil banyak gambar di sini dengan anak-anak anda.

So jika anda sudah bersedia untuk gambar profil baru anda dan keluarga jangan lupa untuk pergi ke Art in Paradise.

Dapatkan Art in Paradise Discount Tiket di sini!

Perkara yang perlu dilakukan di Bangkok dengan anak-anak  Batcat Museum & Toys Thailand

BatCat Museum & Toys Thailand

Batcat Museum & Toys Thailand adalah umpama syurga untuk kanak-kanak. Ia merupakan muzium mainan terbesar di Thailand dengan 50,000 mainan dan patung superhero. Seperti namanya, Batman memenuhi sebahagian besar muzium ini. Tetapi terdapat kawasan lain muzium yang didedikasikan untuk mainan superhero yang berbeza seperti Superman, Wonder Woman, Kapten Amerika, Wolverine, Ironman, Spiderman, Hulk Incredible, Green Lantern, dan banyak lagi.

Pasti menyeronokkan untuk kanak-kanak dan mereka mahu menghabiskan berjam-jam di sini.

Nota:

Terdapat sebuah pusat membeli-belah besar yang disebut “The Mall BangKapi” dalam jarak berjalan kaki dari Batcat Museum & Toys Thailand. Ia adalah salah satu pusat membeli-belah terbesar dan paling ramai dikunjungi di Bangkok oleh penduduk tempatan dan pelancong. Sudah tentu ia harus dikunjungi jika anda pergi ke muzium.

Dapatkan tiket Batkat Museum & Mainan Thailand di sini!