25 Hotel Terbaik Di Seluruh Dunia Tahun 2018

Hotel terbaik di seluruh dunia? Wow..Anda ingin pergi melancong dan ingin tinggal di hotel terbaik? Kami dedahkan 25 hotel terbaik di dunia pada tahun 2018 mengikut undian yang dijalankan oleh TripAdvisor.

So apa lagi, jika anda pergi ke destinasi berikut, mungkin anda boleh tinggal di salah satu hotel terbaik di dunia.

Viroth’s Hotel, Siem Reap Combodia Menduduki tempat pertama Hotel Terbaik (1) Di Dunia

Hotel ni mendapat 9.8 rating oleh penguna, sangat sesuai untuk pasangan, keluarga dan business traveler.

Bandingkan harga Viroth’s Hotel Disini

Jangan lupa baca 7 Tips Untuk Memilik Lokasi Hotel

Menduduki tempat kedua hotel terbaik ialah Tulemar Bungalows & Villas Manuel Antonio, Costa Rica

Resort ni sangat popular dikalangan keluarga, pasangan dan juga business traveler.

Jom tempah Tulemar Bungalows & Villas Manuel Antonio, Costa Rica sekarang!

Jika anda ingin pergi ke Seoul, kami kongsikan Hotel Terbaik Di Myeongdong disini

Umaid Bhawan Palace Jodhpur, India menduduki tempat ketiga hotel terbaik di seluruh dunia

Hotel ni kerap didiami oleh keluarga, business traveler dan pasangan, ia disukai kerana memiliki bilik yang besar, bar yang cantik dan juga process check in atau check out yang pantas.

Bandingkan harga Umaid Bhawan Palace Jodhpur DISINI!

Kami dedahkan 4 Cara Review Hotel Sebelum Membuat Tempahan

Hotel keempat terbaik di seluruh dunia ialah Hanoi La Siesta Hotel & Spa, Hanoi Vietnam

 

Hotel ni popular di kalangan keluarga, business traveler dan juga pasangan. Ia disukai kerana mudah untuk shopping, makanan yang sedap dan juga para pekerja yang mesra pengunjung.

Untuk menempah Hanoi La Siesta dapatkan harga terbaik kat SINI.

Manakala di tempat kelima (5) hotel terbaik untuk 2018 jatuh kepada Gili Lankanfushi, Lankanfushi, Maldives

 

Wow..anda bercadang nak bercuti ke Maldives? Hotel ni sangat sesuai jika anda inginkan ketenangan dan menikmati percutian anda bersama pasangan atau keluarga.

Jom book Gili Lankanfushi, Lankanfushi, Maldives sebelum harga naik

Tempat keenam (6) hotel terbaik Hotel Belvedere Riccione Italy

Hotel ni terletak di tepi pantai dan sangat sesuai jika anda mencari tempat untuk berbulan madu. Jika anda suka berbasikal di tepi pantai, hotel ini juga sesuai untuk anda.

Check hotel yang terdapat di Riccione Italy 

Hotel terbaik tempat ketujuh terletak di Nantucket Massachusetts, The Nantucket Hotel & Resort

Hotel ni sudah mula beroperasi sejak tahun 1891 dan terletak berhampiran dengan pekan Nantucket Massachusetts, Amerika Syarikat.

klik DISINI untuk melihat hotel-hotel yang terdapat di Nantuket Massachusetts.

Tempat kelapan hotel terbaik La Reserve Paris – Hotel and Spa Paris, France

Terletak di tengah-tengah kotaraya Paris, hotel ini berhampiran dengan Champs-Elysees dan Grand Palais.

Tempah La Reserve Paris Hotel and Spa disini

Hotel terbaik (9) Nayara Springs, La Fortuna de San Carlos, Costa Rica

Jika anda inginkan privacy, suasana yang sunyi dikelilingi flora dan fauna, ini merupakan tempat yang sangat sesuai untuk anda dan pasangan, samada menikmati bulan madu atau merayakan ulangtahun perkahwinan anda. Antara activity yang boleh dilakukan di resort ini seperti hiking, berakit, menunggang kuda, zipline, berbasikal dan bermacam lagi.

Jom tempah bilik di Nayara Springs kat sini

Hotel terbaik (10) Hanoi La Siesta Hotel Trendy Hanoi, Vietnam

Terletak di tengah kotaraya Hanoi, memudahkan perjanalan anda untuk meneroka tempat popular di sekitar Hanoi. Selain itu, anda juga boleh menikmati wifi secara percuma di sini.

Jika anda bercadang nak pergi ke Hanoi, bandingkan harga hotel terbaik disini.

Tempat (11) hotel terbaik Shinta Mani Resort, Siem Reap Cambodia

Terletak berhampiran dengan Angkor Wat, menjadikan hotel ini antara yang paling popular di Combodia. Memiliki spa yang sangat sesuai untuk anda yang merehatkan badan selepas penat menerokai keindahan Angkor Wat dan tempat-tempat menarik di sekitar Combodia. Sangat popular di kalangan pasangan dan juga keluarga.

Tempah Shinta Mani Resort disini untuk dapatkan harga terbaik

Tempat (12) Hotel terbaik Kayakapi Premium Caves – Cappadocia Urgup, Turkey

Terletak berhampiran dengan Gerome National Park, ia sangat sesuai bagi mereka yang menyukai alam sekitar. Hotel ini terletak di Kayapi lebih kurang 5 minit berjalan kaki. Pengunjung juga disediakan dengan wifi percuma. Pasangan, business traveler dan juga tetamu bersama keluarga sangat menyukai hotel ini.

Tempah hotel anda disini jika anda berada di Turki. 

Tempat (13) hotel terbaik The Leela Palace Udaipur, India

Berhampiran dengan tarikan utama di Udiapur seperti  Jagdish Temple dan Bagore-ki-Haveli, menjadikan hotel ini sangat popular dikalangan pelancong.

Dapatkan harga terbaik untuk The Leela Palace disini.

Tempat (14) Hotel Terbaik ialah Hotel 41, London United Kingdom

Bertaraf 5 Bintang, hotel ini terletak berhampiran Buckingham Palace, menjadikan ia antara hotel yang paling popular di London. Ia terletak beberapa langkah daripada Westminster Cathedral yang terkenal dikalangan pelancong.

Jom check harga Hotel 41 disini untuk dapatkan harga terbaik.

Tempat (15) hotel terbaik Baros Maldive, Baros Island Maldives

Jika anda penggemar pulau dan lautan, Maldives merupakan satu destinasi yang pastinya tidak asing bagi anda. Luangkan masa dan bersantai bersama pasangan atau keluarga anda disini, pasti tak nak balik lagi rasanya.

Apa tunggu lagi, jom periksa harga hotel Baros Maldives disini.

Tempat (16) hotel terbaik Belmond Palacio Nazarenas Cusco, Peru

Hotel bertaraf 5 Bintang ini menawarkan room service 24jam, spa juga terdapat disini. Selain kolam renang dan restaurant yang pasti memberikan anda kenangan yang terbaik. Terletak di sekitar kawasan popular Cusco, ia memudahkan untuk anda menerokai keindahan Peru.

Tempah Belmond Palacio Nazarenas disini.

Hotel Terbaik (17) The Killarney Park Hotel, Killarney Ireland

Hotel bertaraf 5 Bintang ini menyediakan kereta & basikal sewa bagi anda yang memerlukan kenderaan atau ingin menyewa basikal untuk bersiar-siar di kawasan berhampiran. Terletak beberapa minit perjalanan menggunakan kereta dari bandar Ross Castle, ia sesuai untuk pasangan yang ingin menikmati bulan madu atau meraikan ulangtahun perkahwinan mereka.

Tempah The Killarney Park Hotel untuk dapatkan harga terbaik.

Hotel terbaik (18) The Milestone Hotel, London United Kingdom

Hotel 5 Bintang ini menawarkan perkhidmatan premium, seperti kolam renang dan juga jakuzi. Ia terletak di tengah kotaraya London, menjadikan pergerakan anda di sekitar London menjadi sangat mudah.

Jangan lupa tempah  The Milestone Hotel, London United Kingdom disini.

Hotel terbaik (19) Hotel Estalagem St Hubertus, Gramado Brazil

Hotel bertaraf 4 Bintang ini terletak berhampiran dengan Black Lake Park, ia menawarkan kolam renang dan sauna. Hotel ini sangat popular dikalangan pasangan dan juga mereka yang bercuti bersama keluarga.

Tempah Hotel Estalagem St Hubertus, Gramado Brazil disini.

Hotel terbaik (20) The Oberoi Mauritius

Terletak di Balaclava, The Oberoi Mauritius mudah diakses menggunakan kereta dari Pointe aux Piment. Resort ini menyediakan jakuzi dan sauna selain kolam renang terbuka.

Tempah The Oberoi Mauritus disini jika anda bercadang untuk bercuti di Mauritus.

Hotel terbaik (21) Aria Hotel Budapest, Hungary

Terletak di tengah bandaraya Budapest, hotel bertaraf 5 Bintang ini sedia menanti tetamu dengan kemudahan premium yang ditawarkan. Antara fasiliti yang terdapat di hotel ini seperti gym, kolam renang dan wifi percuma.

Bandingkan harga Aria Hotel Budapest disini.

Hotel terbaik (22) Quinta Jardins do Lago, Funchal Portugal

Hotel ini sesuai untuk pasangan dan tetamu yang membawa keluarga. Kolam renang kanak-kanak juga disediakan disini, selain daripada gym dan juga spa. Tetamu yang menginap disini juga boleh boleh mengakses wifi secara percuma.

Lihat harga Quinta Jardins do Lago disini.

Hotel terbaik (23) The Tuscany, Providenciales Turks and Caicos Islands

The Tuscany memiliki 30 buah chalet berasingan yang bersedia menerima tetamu. Ia menyediakan kemudahan seperti gym, kolam renang dan juga spa. Terletak di tepi pantai lebih kurang 20 minit pemanduan daripad Lapangan Terbang Antarabangsa Providenciales.

Tempah The Tuscany disini untuk dapatkan lebih diskaun.

Hotel terbaik (24) Eden Rock – St Barths, St. Jean, St. Barthelemy

Terletak di tepi pantai dan menghadap lautan, menjadikan hotel ini antara yang terbaik di dunia. Ia menyediakan 35 buah bilik yang dihias dengan pelbagai tema dan menawarkan beberapa buah restaurant yang terbaik. Hotel ini kerap dikunjungi pasangan.

Bandingkan harga Eden Rock – St Barths disini.

Hotel terbaik (25) Baraza Resort & Spa, Bwejuu Tanzania

Terletak di Zanzibar, hotel ini merupakan antara hotel dan resort ini antara yang terbaik di dunia. Jika anda berkunjung ke Tanzania, mungkin boleh meluangkan masa percutian anda di Baraza Resort & Spa Bwejuu ini.

Tempah Baraza Resort & Spa Bwejuu disini untuk dapatkan harga yang terbaik.

Wah bestkan..semoga anda sudah ada idea nak pergi kemana. Apa tunggu lagi, jom tempah tiket flight dan bandingkan harga terbaik di JetRadar. Kami kerap menggunakan JetRadar untuk membandingkan tiket flight termurah untuk destinasi ke seluruh dunia.

Jika anda sudah tahu destinasi nak pergi kemana, jangan lupa untuk jimatkan budget anda, kami kerap tempah pakej menarik dilaman berikut:

Lagi satu kami nak ingatkan, pastikan anda bawa kamera dan peralatan untuk mengambil gambar sewaktu melancong. Bukan selalu kita pergi ke tempat tersebut kan. So pastikan peralatan kamera anda sudah tersedia. Jika belum lagi dan anda tak ada masa nak cari kat kedai, jangan risau kami kerap memesan peralatan kamera melalui Cameralah.

Selepas balik dari percutian, pasti anda ingin abadikan kenangan manis di frame gambar dan digantung di bilik atau opis kan? Kami kerap menggunakan perkhidmatan Photobook, so jimat masa just send saja gambar yang ingin diprint, mereka menyediakan bermacam tawaran & design yang hebat untuk anda abadikan kenangan percutian.

Jangan lupa baca juga tips-tips berikut sebelum menempah hotel