4 Cara Review Hotel Sebelum Membuat Tempahan

Selamat bertemu kembali. Kali ini saya ingin berkongsi tips-tips untuk memilih hotel dengan lebih terperinci sebelum membuat tempahan. Bagi yang dah biasa melancong, entry kali ini mungkin bukan sesuatu yang baru bagi anda. Saya cuba untuk berkongsi bagaimana cara untuk review sesebuah hotel, keadaan dalaman & juga persekitaran hotel serta bagaimana cara nak dapatkan harga hotel yang berbaloi.   Anda mungkin pernah dengar beberapa website untuk membuat tempahan hotel seperti…

Continue Reading

7 Tips Untuk Memilih Lokasi Hotel

Cuti sekolah sudah nak bermula kan? Pasti ramai yang sudah merancang untuk melancong. Memilih hotel dan lokasi untuk tinggal semasa melancong kadang-kadang boleh membuatkan kita stress juga, apatah lagi kalau kita tak pernah pergi ke destinasi tersebut sebelum ini kan. Disini saya nak berkongsi sedikit tips memilih hotel dan lokasi untuk menginap ketika percutian bersama keluarga. Tips Memilih Hotel Berikut merupakan beberapa perkara yang perlu diambil kira sebelum kita membuat…

Continue Reading

Bercuti Ke Disneyland Hong Kong

Sebut je pasal Disneyland pasti terbayang watak-watak kartun kegemaran kanak-kanak seperti Mickey Mouse, Winnie The Pooh, Donald Duck, Frozen, dan banyak lagi kan. Tapi jangan silap, Taman Tema Disneyland ni bukan saja tempat yang sesuai untuk kanak-kanak, saya pasti kalau anda pergi kesini silap2 bapa/mak budak lagi excited..haha. Kami empat beranak sempat mengunjungi Disneyland sewaktu lawatan ke Hong Kong, secara kebetulan tahun ni Disneyland Hong Kong merayakan ulangtahun yang ke-10.…

Continue Reading

Percutian Di Hong Kong

Pada asalnya kami tidak bercadang untuk bercuti ke Hong Kong, namun lebih kurang sebulan sebelum bertolak ke Guangzhou, kami membuat keputusan untuk terus pergi ke Hong Kong memandangkan jarak perjalanan dari Guangzhou ke Hong Kong hanya mengambil masa lebih kurang 2 jam menggunakan tren. Kami menaiki tren Z817 yang bertolak dari Guangzhou East Railway Station pada pukul 1203hrs dan sampai di Hong Kong atau lebih tepat lagi stesen Hung Hom sekitar pukul…

Continue Reading

Jalan-Jalan Di Guangzhou

Sambungan daripada entri sebelum ini. Pada sebelah malam kami mengunjugi Canton Tower yang terletak di Haizhu District atau lebih tepat di Yuejiang Road West. Canton Tower merupakan menara TV yang tertinggi di China. Canton Tower juga terletak di CB D area dan dikelilingi oleh bangunan pencakar langit yang memenuhi metropolitan ini. Untuk sampai ke sini, kami hanya menggunakansubway dari hotel yang mengambil masa kurang daripada 30 minit menggunakan subway Line…

Continue Reading

Percutian Menarik Di Guangzhou Bersama Keluarga

Tahun 2015, kami sekeluarga memilih untuk bercuti ke Guangzhou & Hong Kong. Guangzhou merupakan bandar ketiga terbesar di China dan hanya mengambil masa pernerbangan lebih kurang 3 jam dari Kota Kinabalu International Airport. Sebelum ke Guangzhou seperti biasa saya telah membuat sedikit penyelidikan melalui sumber internet bagi menentukan di area mana harus tinggal & jenis pengangkutan yang sesuai di gunakan. Bagi yang ingin berkunjung ke Guangzhou, saya menyarankan hanya menggunakan…

Continue Reading
Close Menu