10 Budget Hotel dan Guesthouse Terbaik Di Seoul

Kebanyakan budget hotel atau Guesthouse di Seoul menawarkan tempat penginapan yang selesa kepada semua pengunjung. Ia menyediakan keperluan asas untuk para pelancong beristirehat selepas penat menyelusuri permandangan di Seoul. Budget hotel ini boleh didapati di kebanyakan tempat-tempat tumpuan pelancong. Berikut merupakan antara budget hotel terbaik yang terletak disekitar Dongdaemun Market, Myeongdong Market, Gyeongbok Palace, and Changgyeonggung Palace. Kebanyakan budget hotel ini terletak berhampiran dengan subway station. Berikut merupakan Budget Hotel dan…

Continue Reading

AirAsia Buat Hal Buat Kaki Travel Gelisah

Promosi AirAsia Alamak, AirAsia buat hal lagi pula. Kali ini dia buat offer untuk 5 juta promotion seat. Macam tak caya bila harga flight lebih murah dari harga nak beli durian sekilo. Harga bermula serendah dari RM12 untuk satu perjalanan. Tak caya, lagi? Ni ada bukti saya sertakan sekali. Nak jimatkan budget untuk tiket penerbangan anda, apa tunggu lagi jom beli sempena promosi AirAsia ni. Tapi kena book cepat la,…

Continue Reading

7 Perkara Menarik Dilakukan Disepanjang Han River, Seoul

Anda bercadang untuk melancong ke Seoul? Jika ya mesti anda sudah tercari-cari kemana tempat nak pergi sewaktu di Seoul kan? So bagi memudahkan percutian anda, saya ingin berkongsi sedikit info berkenaan dengan salah satu tempat yang wajib dikunjungi ketika berada di Seoul iaitu bersantai di salah satu taman di sepanjang Han River iaitu Hangang Park. Han River atau Hangang Park terkenal dengan keindahan permandangan pencakar langit di Seoul, ia merupakan…

Continue Reading

7 Destinasi Yang Anda Mesti Pergi Ketika Melancong ke Busan, Korea Selatan

Busan, Korea Selatan. Merupakan bandar ke dua terbesar selepas Seoul. Walaupun Busan tidak se-popular Seoul, namun tidak kurang menariknya destinasi pelancongan yang ada di bandar ini. Penerbangan Air Asia menawarkan penerbangan secara terus dari LCCT ke bandar Busan. Jika anda ingin mencuba untuk bercuti ke Busan, berikut merupakan antara 7 destinasi yang mesti pergi ketika berada di Busan.So apa lagi, lihat tempat menarik di Busan. 1. Haeundae Beach Subway Line…

Continue Reading

25 Hotel Terbaik Di Seluruh Dunia Tahun 2018

Hotel terbaik di seluruh dunia? Wow..Anda ingin pergi melancong dan ingin tinggal di hotel terbaik? Kami dedahkan 25 hotel terbaik di dunia pada tahun 2018 mengikut undian yang dijalankan oleh TripAdvisor. So apa lagi, jika anda pergi ke destinasi berikut, mungkin anda boleh tinggal di salah satu hotel terbaik di dunia. Viroth's Hotel, Siem Reap Combodia Menduduki tempat pertama Hotel Terbaik (1) Di Dunia Hotel ni mendapat 9.8 rating oleh…

Continue Reading

8 Aktiviti Terbaik Untuk Dilakukan Di Bangkok Bersama Anak Anda

Belum pasti lagi nak pergi cuti kat mana bersama anak anda? Jika anda belum ada idea, kami kongsikan 8 aktiviti terbaik yang anda boleh lakukan ketika berkunjung ke Bangkok bersama anak anda. Tidak ramai yang tahu bahawa Bangkok boleh menjadi destinasi yang menyeronokkan untuk keluarga lebih-lebih lagi jika anda mempunyai anak yang masih kecil. Bangkok mempunyai banyak tarikan mesra kanak-kanak yang akan memberi anda sekeluarga pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Bagi…

Continue Reading

Pakej Percutian Bandung 2018 4Hari 3Malam

Anda sedang merancang untuk pergi ke Bandung? Jika ya, tahniah kerana kami menyediakan Pakej Percutian ke Bandung. Kami bekerjasama dengan local Bandung travel provider untuk menyediakan perkhidmatan terbaik bagi anda sepanjang berada di Bandung. Selain itu kami menawarkan harga yang berpatutan untuk Pakej Percutian Bandung 2018. Jika anda belum pernah pergi ke Bandung, pengangkutan merupakan perkara pertama yang anda harus fikirkan. Ini kerana kebanyakan destinasi pelancongan yang menarik di Bandung…

Continue Reading

10 Destinasi Pelancongan Yang Kian Popular Tahun 2018

Sudah merancang nak pergi vacation kat mana tahun 2018 ni? Atau anda masih mencari idea nak pergi mana? Jika anda belum pasti lagi, kami senaraikan 10 Destinasi Pelancongan Popular di seluruh dunia yang kian popular di kalangan pelancong untuk tahun 2018 Berikut Merupakan Senarai Destinasi Pelancongan Popular 2018   1) Ishigaki, Jepun Berbekalkan permandangan yang indah dengan air laut yang berwarna kebiruan ditambah pantai yang putih tidak hairan jika Ishagaki…

Continue Reading

Jom Serbu Miri Sempena Visit Miri Year 2018

Tinggal beberapa jam lagi kita akan melangkah ke tahun 2018. So sudah plan nak melancong pergi mana tahun 2018 nanti? Jika anda belum pasti nak pergi mana, why not try come to Miri, Sarawak? Majlis Bandaraya Miri akan melancarkan Visit Miri Year 2018 sempena sambutan ambang tahun baru pada tengah malam 31/12/2017 bertempat di Miri Central Park atau lebih dikenali sebagai Marina Bay oleh orang tempatan. Menurut Datuk Bandar Miri,…

Continue Reading

15 Tips Melancong Bersama Anak Kecil Bagi Pasangan Muda

Bercuti bersama anak-anak yang masih kecil merupakan satu pengalaman yang indah jika dirancang dengan teliti. Namun begitu ada juga pasangan muda yang takut untuk membawa anak-anak yang masih kecil untuk pergi melancong apatah lagi untuk melancong ke luar negara. Untuk memastikan percutian anda bersama anak-anak menjadi satu kenangan manis, anda kena beri perhatian kepada keperluan dan kehendak anak-anak anda. Pastikan percutian anda seimbang dari segi rehat dan aktiviti yang dilakukan…

Continue Reading
Close Menu